Bewerking van aluminium

Maakt u binnen uw productieproces gebruik van aluminium als basismateriaal? Besteed een deel van de processtappen uit, door het aluminium te laten bewerken binnen het machinepark van Edustry. Hier hebben we de beschikking over verschillende professionele, computergestuurde machines. Onder meer in de luchtvaart, de machinebouw en de industrie kiest men voor de kwaliteit die Edustry u kan leveren bij de bewerking van aluminium. Bewerkingen die we voor u kunnen uitvoeren zijn onder meer het frezen, boren en snijden in aluminium. Ook voor het buigen van aluminium kunt u op ons rekenen. Zo hoeft u zelf niet te investeren in dure machines voor de bewerking van aluminium en vergelijkbare materialen.

Verschillende vormen van aluminiumbewerking

Zoals reeds genoemd valt aluminium op verschillende manieren te bewerken. Edustry heeft ervaring met zowel 2D- als 3D frezen in een basismateriaal als aluminium. Het maakt dat we de meest complexe objecten voor u kunnen produceren. Naast het frezen in aluminium, is ook machinaal buigen hiervan een optie. Onze machines zorgen dat uw objecten precies de juiste hoeken kennen. Na de bewerking van aluminium werken we het materiaal professioneel af. Dat betekent concreet dat eventuele bramen verwijderd worden en dat overgebleven scherpe randen worden weggewerkt. Zo kunt u de losse onderdelen of halffabricaten direct in uw productieproces gebruiken.

Computergestuurde bewerking van aluminium

Edustry vertrouwt op professionele, computergestuurde CNC machines voor de bewerking van aluminium. Een belangrijk voordeel van deze computergestuurde machines zit in de precisie waarmee deze werken. Vooraf worden de instructies voor het te produceren object ingevoerd in de computer, waarna de CNC machines de rest van het werk op zich neemt. De minimale kans op fouten zorgt er tegelijkertijd voor, dat er zelden materiaal hoeft te worden weggegooid. Een hele duurzame optie! Ten derde biedt het gebruik van computergestuurde machines bij aluminiumbewerking het voordeel dat het basismateriaal sneller bewerkt wordt dan bij een handmatige bewerking hiervan.

Bent u nieuwsgierig of Edustry u verder kan helpen bij de bewerking van aluminium? Wilt u meer weten over de mogelijkheden die we u hierbij bieden? Neem in beide gevallen eens contact met ons op.

Materialen