CNC in Utrecht

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  CNC materiaalbewerking in Utrecht

  Materialen als metaal, hout en bijvoorbeeld aluminium worden steeds minder handmatig bewerkt. De keuze voor het uitvoeren van bewerkingen middels CNC in Utrecht biedt verschillende voordelen ten opzichte van handmatig werk. CNC is hierbij een afkorting van Computer Numerical Control. Het betekent dat er voor de bewerking van materialen gebruik wordt gemaakt van computergestuurde machines. Afhankelijk van de complexiteit van deze machines kunnen materialen in één keer in zowel 2D als 3D bewerkt worden. Edustry is uw partner voor het uitvoeren van computergestuurde bewerkingen aan dergelijke materialen. Op ons machinepark hebben we de beschikking over verschillende vlakbedlasers, buislasers, kantbanken en bijvoorbeeld kantafronding machines. Ook voor de toepassing van 3D printen in Utrecht kunt u bij Edustry terecht. Welk type hout-, aluminium- of bijvoorbeeld metaalbewerking in Utrecht wenst u? We helpen u graag verder!

  CNC machine staal frezen

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Verschillende soorten CNC in Utrecht

  Materiaalbewerking middels CNC in Utrecht is in verschillende varianten mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen het snijden van materialen als roestvrijstaal en metaal en het frezen hiervan. Frezen doet Edustry zowel met 3-, als met 5-assige CNC freesmachines. Een belangrijk voordeel van deze complexe 5-assige freesmachines zit in de mogelijkheid om materialen 3D te bewerken zonder het object tussentijds te moeten ontspannen. De foutgevoeligheid bij materiaalbewerking in Utrecht neemt hierdoor sterk af. Naast het frezen in materialen, behoort ook het draaien van bijvoorbeeld stalen kokers en buizen tot de mogelijkheden. Vooraf voeren we het gewenste ontwerp in op de aangesloten computer, waarna de CNC machine de bewerking voor u uitvoert.

  Voornaamste voordelen van CNC materiaalbewerking

  De keuze voor materiaalbewerking middels CNC in Utrecht levert u verschillende voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de kans op fouten bij een computergestuurde machinale bewerking veel kleiner is dan bij handwerk. Nadat het ontwerp van het gewenst object correct in de computer is ingevoerd, vaak aan de hand van een vectortekening, zal de machine de instructies nauwgezet opvolgen. De CNC machine volgt hierbij een pad op basis van de coördinaten die de computer bepaald heeft aan de hand van het ingevoerde ontwerp. De lage foutgevoeligheid maakt bewerkingen middels CNC in Utrecht daarbij heel duurzaam. Er hoeft zelden nog materiaal te worden weggegooid. Een derde voordeel van CNC materiaalbewerking zit in de snelheid waarmee materialen op maat gemaakt kunnen worden. De machines op ons machinepark draaien 24 uur per dag en 7 dagen per week door om uw onderdelen en prototypes te kunnen produceren.

  CNC frezen met koelmiddel

  Afwerking bij bewerking met CNC in Utrecht

  Standaard zorgt Edustry voor een hoogwaardige afwerking van bewerkte materialen middels CNC in Utrecht. Dit betekent dat bramen na metaalbewerking of bijvoorbeeld de bewerking van gereedschapsstaal verwijderd worden. Evenals dat scherpe randen aan de objecten worden weggewerkt voor de levering hiervan.

  Wilt u meer weten over de toepassing van metaalbewerking of de bewerking van andere materialen middels CNC in Utrecht? Neem eens contact met ons op, zodat we de verschillende opties aan u voor kunnen leggen. Graag zorgen we er samen met u voor dat uw basismaterialen op de juiste wijze bewerkt en afgewerkt worden.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling