Wat is onderdelenmarkering bij CNC frezen

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  Onderdelenmarkering bij CNC frezen

  Bij CNC frezen heeft u de keuze uit verschillende afwerkingen. Kies bijvoorbeeld voor een standaard oppervlakteafwerking, waarbij scherpe randen worden verwijderd. Ook het ontbramen van onderdelen behoort tot een standaard oppervlakteafwerking. Edustry biedt u bij CNC frezen mogelijkheden om de ruwheid van het materiaal of halffabricaat naar uw wensen aan te passen. In verschillende situaties is het verminderen van de ruwheid interessant. Tevens kunt u deze oppervlakteafwerking bij Edustry uitbreiden met een onderdelenmarkering op uw materialen en halffabricaten. Er zijn verschillende methoden waarop u deze onderdelenmarkering aan kunt laten brengen. Onderscheid wordt gemaakt tussen het achteraf graveren van een markering en het vooraf opnemen van deze markering in het ontwerp van de onderdelen of halffabricaten. Edustry vertelt u graag meer over uw mogelijkheden op het gebied van onderdelenmarkering bij CNC frezen.

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Mogelijkheden op het gebied van onderdelenmarkering

  Zoals reeds genoemd kan een onderdelenmarkering op verschillende manieren worden aangebracht. Een lasergravure of zeefdruk zijn hierbij het populairst. Ten opzichte van het opnemen van een markering in het ontwerp van materialen en halffabricaten is het voordeliger om voor de eerste methode te kiezen. Dat geldt in het bijzonder voor markeringen met één of meerdere scherpe hoeken. Ook biedt deze methode een grote mate van flexibiliteit. Bij het aanbrengen van een onderdelenmarkering kunt u kiezen tussen het aanbrengen van een logo en het aanbrengen van belettering. Bij belettering kunt u denken aan een naam of serienummer. Onder meer in de luchtvaart, industrie en bij machinebouwers worden materialen en halffabricaten regelmatig afgewerkt met een onderdelenmarkering.

  Lasergraveren en zeefdrukken

  De meeste afnemers kiezen voor lasergraveren of zeefdrukken, in plaats van het opnemen van een onderdelenmarkering in het ontwerp van het product. Het voordeel van lasergraveren zit in het feit, dat dit heel precies en snel kan. De markering zal niet snel slijten, nadat deze eenmaal is aangebracht. Zeker bij het aanbrengen van serienummers is de keuze voor lasergraveren een hele verstandige. U wilt voorkomen dat serienummers na verloop van tijd niet meer goed leesbaar zijn. Het alternatief, zeefdrukken, is voornamelijk interessant vanwege de lage kosten hiervan. Bij zeefdrukken heeft u keuze uit een breed pallet aan kleuren. Vooraf bepaalt u in welk RAL-nummer u de markering wilt laten aanbrengen op uw materialen en halffabricaten. We vertellen u graag meer over het type onderdelenmarkering wat in uw situatie de beste optie is.

  Traceerbaarheid ondersteunen met onderdelenmarkering

  Niet alleen het afwerken van materialen en halffabricaten met een logo biedt voordelen. Ook maakt onderdelenmarkering de traceerbaarheid van onderdelen mogelijk. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld incrementele serienummers is achteraf informatie op te vragen over een product of specifieke onderdelen hiervan.

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van onderdelenmarkering bij CNC frezen? Neem in dat geval eens contact met ons op. We inventariseren graag samen met u de wensen die u heeft, om op basis daarvan een passend voorstel te kunnen doen. Ook kunnen we de verschillende mogelijkheden die Edustry biedt aan u voorleggen. Het helpt u tot een weloverwogen keuze te komen.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling