Wat is 3D frezen

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  3D frezen

  De toepassing van 3D frezen helpt u hele complexe ontwerpen op maat te produceren uit verschillende materialen. Edustry is een specialist op het gebied van CNC, Computer Numerical Control, frezen. Deze manier van het bewerken van materialen biedt verschillende voordelen ten opzichte van het op klassieke wijze frezen van 3D objecten. Naast het faciliteren van 3D frezen, maken we ook 2D frezen mogelijk. De keuze voor 2D CNC frezen is interessant bij relatief simpele objecten. Onder meer in de luchtvaart, de industrie en bij machinebouwers wordt gekozen voor de op maat gemaakte materialen en halffabricaten van Edustry. Voor welke toepassing bent u op zoek naar 3D CNC gefreesde producten? We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van 3D frezen.

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Werkwijze bij 3D frezen in uw materialen

  CNC frezen betekent dat een computergestuurde freesmachine een vooraf ingevoerd ontwerp uit het gewenste materiaal freest. Het ontwerp wordt gebaseerd op een vectortekening, welke u vooraf aan kunt leveren. Belangrijk bij 3D frezen is het feit, dat zo’n vectortekening uit drie assen moet bestaan. Daar waar bij 2D frezen uitsluitend gebruik wordt gemaakt van een X- en Y-as. Op basis van de vectortekening worden de coördinaten berekend van de lijn die de CNC freesmachine moet volgen. Afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp wordt gekozen voor 3- of 5-assige freesmachine. Bij complexe 3D ontwerpen is het vrijwel standaard gewenst om voor de 5-assige freesmachine te kiezen. Het voordeel hiervan is dat het product niet tussentijds ontspannen hoeft te worden. Iets wat de foutgevoeligheid zou vergroten. Een 3-assige freesmachine is ideaal voor 2D frezen en in sommige gevallen ook voor 2.5D frezen.

  Belangrijke voordelen van 3D CNC frezen

  Ten opzichte van het handmatig frezen van complexe objecten, biedt 3D CNC frezen een aantal belangrijke voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de lagere foutgevoeligheid bij 3D CNC frezen. In het bijzonder, wanneer gekozen wordt voor de 5-assige freesmachine. De computergestuurde freesmachine baseert zich op de vooraf ingevoerde vectortekening. Wanneer de vectortekening aansluit op uw wensen, zal het eindproduct dat ook doen. Een ander voordeel van 3D CNC frezen zit in de snelheid waarmee materialen op maat gemaakt kunnen worden. De toepassing van een CNC freesmachine bij 3D frezen versnelt het productieproces aanzienlijk.

  Toepassing 3D frezen bij verschillende materialen

  3D frezen kan worden toegepast op verschillende materialen. Soms wordt ten onrechte gedacht dat CNC frezen voornamelijk interessant is bij bijvoorbeeld metaal, aluminium en roestvrijstaal. Deze techniek valt echter ook te gebruiken bij het 3D frezen in hout of thermoplasten. Materialen kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt door Edustry. Ook een onderdelenmarkering laten aanbrengen op uw producten is mogelijk bij 3D CNC frezen.

  Wilt u meer weten over uw mogelijkheden bij 3D frezen in verschillende materialen? Bent u benieuwd naar de verschillen tussen 2D- en 3D frezen? Neem eens contact met ons op. We vertellen u er graag meer over. Ook kunnen we uw wensen inventariseren om op basis daarvan tot een passend voorstel te kunnen komen. We leggen de diverse opties die Edustry u biedt graag voor.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling