Bewerking van metaal

Edustry is uw partner voor de bewerking van onder andere metaal. Binnen ons machinepark hebben wij de beschikking over een groot aantal, professionele computergestuurde machines voor het frezen, boren en bijvoorbeeld snijden in metaal. Wij faciliteren de mogelijkheid om stappen uit uw productieproces uit te besteden. Het bespaart u tijd en een forse investering; u hoeft de machines zelf niet aan te schaffen! Kies bijvoorbeeld voor het 2D frezen in metaal, of laat dit basismateriaal buigen in de juiste hoek. Edustry helpt u graag verder.

Verschillende vormen van metaalbewerking

Metaalbewerking kent tal van verschillende vormen. Het frezen, boren en snijden in metaal zijn de meest voorkomende bewerkingen. Simpele vormen kunnen met een 3-assige CNC freesmachine geproduceerd worden, terwijl voor complexe objecten een 5-assig model gebruikt wordt. Snijden doet Edustry met kwalitatief hoogwaardige vlakbedlasers. Heeft u een buis of koker die u op maat wilt laten produceren? In dat geval biedt onze buislaser uitkomst. Standaard zorgen we dat het metaal na bewerking wordt afgewerkt. Dit betekent concreet dat het metaal ontbraamd wordt en dat eventuele overgebleven scherpe randen worden weggewerkt. U zou zich lelijk kunnen bezeren aan uitstekend schaafsel aan het metaal. Naast deze standaard afwerking, bieden we u de mogelijkheid uw metalen onderdelen van een markering te voorzien. Denk aan uw logo, een algemene belettering of bijvoorbeeld een serienummer.

Computergestuurde bewerking van metaal

Zoals reeds genoemd maakt Edustry voor de bewerking van metaal gebruik van computergestuurde machines, ook wel CNC machines genoemd. CNC staat voor Computer Numerical Control. Dit biedt verschillende voordelen ten opzichte van een handmatige bewerking van het metaal. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat het basismateriaal heel nauwkeurig bewerkt kan worden met een minimale foutkans. Vooraf worden de instructies voor het door de machine te volgen pad ingevoerd in de computer. De CNC frees- of snijmachine doet de rest. Een ander voordeel van CNC machines zit in de snelheid waarmee metaalbewerking mogelijk is. De machines draaien 24 uur per dag en 7 dagen per week door om uw producten op maat te maken.

Bent u ook benieuwd naar de vormen van metaalbewerking die Edustry u biedt? Neem eens contact met ons op. We vertellen u er graag meer over!

Materialen