Bewerking van hout

Hout is een zeer geliefd basismateriaal voor de ontwikkeling van losse onderdelen en halffabricaten. Een van de voordelen van hout is de bewerkelijkheid hiervan. U kunt het hout volledig naar eigen wens laten bewerken. Kies tussen het frezen, boren en bijvoorbeeld zagen van houten platen en balken. Edustry beschikt over een breed machinepark, waar we de beschikking hebben over professionele, computergestuurde machines voor houtbewerking. Zelfs de meest complexe 3D objecten kunnen we voor u op maat produceren. Onder meer in de luchtvaart, de machinebouw en de industrie vertrouwen partijen op de expertise van Edustry. We vertellen u er graag meer over.

Frezen, boren en zagen van hout

Houtbewerking kent tal van verschillende vormen. De meest bekende voorbeelden hiervan zijn het frezen, boren en zagen van hout. Op ons machinepark staan verschillende 3- en 5-assige CNC freesmachines. Hiermee is het mogelijk om zowel de relatief simpele 2D objecten te frezen, als hele complexe 3D modellen. Standaard wordt het basismateriaal op een nette manier afgewerkt. Dat wil zeggen dat we de ruwe randen van houten objecten voor u wegwerken. Zo zijn de onderdelen of halffabricaten direct te gebruiken in uw eigen productieproces. Naast deze standaard afwerking bieden we u verschillende andere mogelijke afwerkingen. Denk bijvoorbeeld ook aan een onderdelenmarkering.

Computergestuurde houtbewerking van Edustry

Edustry werkt met computergestuurde machines voor houtbewerking. Deze machines zetten we ook in voor de bewerking van roestvrijstaal, metaal en bijvoorbeeld gereedschapsstaal. CNC machines, waarbij CNC voor Computer Numerical Control staat, bieden verschillende voordelen. Ten opzichte van een handmatige bewerking van een materiaal als hout levert een computergestuurde machine een netter resultaat op. De kans op fouten in het uiteindelijke product is kleiner. Er hoeft op deze manier veel minder materiaal weggegooid te worden dan bij een handmatige houtbewerking. Een derde voordeel zit in de snelheid waarmee hout bewerkt kan worden. Onze machines draaien 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u door.

Bent u nieuwsgierig of we uw objecten van hout computergestuurd voor u kunnen produceren? Neem eens vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer over de mogelijke houtbewerkingen die Edustry u biedt.

Materialen