Wat is CNC draaien

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  CNC draaien

  Voor de productie van verschillende onderdelen gebruikt binnen de luchtvaart en bijvoorbeeld branche met machinebouwers komt de CNC draaibank van pas. Edustry helpt u graag bij CNC draaien, waarbij CNC een afkorting is van Computer Numerical Control. Het idee achter CNC draaien is het computergestuurd laten functioneren van grote draaibanken en freesmachines. Op deze manier neemt de foutgevoeligheid af en kunnen processen worden versneld. Bij CNC draaien worden vooraf instructies ingevoerd, vaak in de vorm van specificaties die aan het eindproduct moeten worden meegegeven. Op basis van deze instructies bepaalt de computer vervolgens de snede opdeling. We vertellen u graag meer over de voordelen van draaien met een CNC draaibank.

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Gebruik van een CNC draaibank bij productie van onderdelen

  Niet alleen de snede opdeling wordt door een computer vastgesteld op basis van de ingevoerde instructies en specificaties. Ook stelt een computer het ideale toerental vast, wat de kans op fouten of een mislukte bewerking van basismaterialen aanzienlijk verkleint. Edustry werkt met ervaren uitvoerders, die weten op welke wijze de programmatuur in de computer moet worden ingesteld om tot het gewenste eindresultaat te kunnen komen. De CNC draaibank wordt onder meer gebruikt voor de productie van eenvoudige cilindrische geometrieën. Ook voor complexe geometrieën biedt Edustry u graag een passende oplossing aan.

  Voordelen van het gebruik van CNC draaien

  CNC gebaseerd draaien biedt verschillende voordelen. Eerder in dit artikel werd al genoemd, dat een CNC draaibank de kans op fouten in het uiteindelijke product aanzienlijk verkleint. Bij menselijk handelen liggen op verschillende punten in het productieproces risico’s. Denk aan een verkeerd ingestelde snede opdeling, een te hoog toerental voor de bewerking van het gekozen materiaal, enzovoorts. Naast het feit dat de foutgevoeligheid veel lager ligt bij het gebruik van een CNC draaibank zijn er ook andere voordelen op te merken. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee het CNC draaien uitgevoerd wordt. Het gebruik van een machine werkt doorgaans sneller, dan wanneer gekozen wordt voor het handmatig draaien van basismaterialen tot het gewenste ontwerp. Een derde voordeel is het terugdringen van het afval, iets wat de duurzaamheid van het proces bevordert. Door de lage foutgevoeligheid hoeven er zelden materialen te worden weggegooid.

  Advies bij toepassing van CNC draaibanken

  Edustry streeft een hoogwaardige afwerking na, met een zo laag mogelijke ruwheid. De geproduceerde onderdelen worden standaard ontbraamd. Eventuele scherpe randen, waar in het geval van CNC draaien zelden sprake van zal zijn, worden weggewerkt voor oplevering van het product. Zo kunt u deze direct inzetten voor het door u beoogde doel.

  Bent u benieuwd of de toepassing van CNC draaibanken interessant kan zijn voor de productie van uw cilindrische geometrieën? Wilt u onderdelen voor uw productieproces op maat laten maken middels CNC draaien? Neem in beide gevallen eens contact met ons op. Onze adviseurs maken graag nader kennis met u, om samen te inventariseren welke wensen u heeft. Op basis van deze inventarisatie doet Edustry u graag een passend en vrijblijvend voorstel. Nieuwsgierig naar cilindrische geometrieën die we reeds geproduceerd hebben? We laten u graag een aantal voorbeelden zien!

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling