Wat is 2D frezen

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  2D frezen

  CNC frezen betekent feitelijk niets meer dan het gebruik van computergestuurde freesmachines om tot een complex 2D- of 3D model te komen. Edustry kan verschillende machines inzetten om uw ontwerp uit verschillende materialen te frezen. Materialen die we hierbij gebruiken zijn niet alleen metaal, aluminium en roestvrijstaal. We kunnen ook materialen als hout, gereedschapsstaal en thermoplasten op maat voor u maken. Het verschil tussen de diverse freesmachines zit onder meer in het aantal assen waarover deze beschikt. Het aantal assen bepaalt aan hoeveel kanten van een product gefreesd kan worden, zonder het product tussentijds te moeten ontspannen. Dit zou de foutgevoeligheid vergroten en kost daarnaast meer tijd. Bij 2D frezen is een compact model freesmachine voldoende. Er hoeft immers maximaal aan slechts twee kanten van het materiaal gefreesd te worden.

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Werkwijze bij 2D frezen in verschillende materialen

  2D frezen wordt als de meest simpele vorm van CNC frezen gezien. Bij 2D frezen gaat de freesmachine normaliter vanaf slechts één of hooguit twee kanten te werk. De machine freest de gewenste vorm uit het aangedragen materiaal. Het ontwerp van deze vorm wordt vooraf in de computer ingevoerd. Aan de hand van coördinaten die de computer berekent volgt de freesmachine een vooraf bepaald pad. Bij 2D frezen wordt onderscheid gemaakt tussen zogenaamde lijnen en pockets. Het verschil zit hierbij in een volledige zaagsnede bij een lijn en het gebruik van meerdere verdiepingen bij pockets. Een lijn gaat zodoende door het materiaal heen, terwijl een pocket halverwege de dikte van het materiaal stopt. Hoewel soms anders gedacht wordt, gaat het in beide gevallen om 2D frezen.

  Voordelen van 2D frezen met CNC

  De toepassing van 2D CNC frezen biedt verschillende voordelen ten opzichte van het handmatig frezen van objecten uit een gekozen materiaal. Zoals eerder genoemd freest Edustry ontwerpen uit verschillende soorten materialen. Het voornaamste voordeel zit in de veel kleinere foutgevoeligheid van 2D CNC frezen. Zodra het ontwerp goed is ingevoerd in de computer zal de machine deze precies naar uw wensen uit het materiaal frezen. Voor het invoeren van het ontwerp wordt een vectortekening gebruikt. Vaak heeft een vectortekening een bestandsformaat als .DXF, .AI of .DWG. Naast de kleinere foutgevoeligheid bij 2D CNC frezen, biedt dit het voordeel dat een ontwerp op hoger tempo gefreesd kan worden. Zo wordt de productie van uw producten niet vertraagd. Edustry helpt partijen in onder meer de luchtvaartsector, de industriële sector en de sector van machinebouwers.

  Andere soorten van CNC frezen

  Niet alleen biedt Edustry hulp bij 2D CNC frezen. Ook voor bijvoorbeeld 3D CNC frezen kunt u bij ons terecht. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die u heeft bij de toepassing van computergestuurde freesmachines? Of bent u bijvoorbeeld nieuwsgierig naar de mogelijkheden die u heeft bij de afwerking van uw op maat gemaakte materialen? Neem in beide gevallen eens contact met ons op. We gaan graag samen met u om tafel om uw wensen te inventariseren. Op basis daarvan kunnen we u vervolgens een passend voorstel doen. Ook kunnen we u voorbeelden laten zien van reeds uitgevoerde projecten.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling