Bewerking van gereedschapsstaal

In de luchtvaart, de machinebouw en bijvoorbeeld de industrie wordt regelmatig gebruik gemaakt van gereedschapsstaal. Dit basismateriaal heeft zeer degelijke mechanische eigenschappen en is goed te bewerken. Edustry beschikt over een machinepark met verschillende professionele machines, die de bewerking van gereedschapsstaal verder vergemakkelijken. Besteed losse stappen uit uw productieproces uit aan een partij als Edustry om tijd en een forse investering in eigen machines te besparen. Wij beschikken over de expertise om het door u gewenste object te produceren. We vertellen u er graag meer over!

Verschillende gereedschapsstaalbewerkingen

Er zijn verschillende soorten bewerkingen mogelijk bij het gebruik van gereedschapsstaal als basismateriaal. Denk bijvoorbeeld aan het frezen in gereedschapsstaal, waarbij Edustry zowel 2D- als 3D kan frezen. Hiervoor maken we gebruik van een 3- en 5-assige freesmachine. Naast het frezen van gereedschapsstaal is ook het snijden en bijvoorbeeld buigen hiervan mogelijk. Na de bewerking van gereedschapsstaal zorgen we voor een professionele afwerking van het materiaal. Dat wil zeggen dat eventuele bramen aan het staal verwijderd worden. De overgebleven scherpe randen aan het materiaal werken we voor u weg. Zo kunnen de bewerkte gereedschapsstalen onderdelen direct in uw eigen productieproces gebruikt worden. Naast deze standaard afwerking bieden we u diverse andere mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een lagere ruwheid, of laat een onderdelenmarkering aanbrengen op het gereedschapsstaal.

Computergestuurde bewerking van gereedschapsstaal

Zoals reeds werd aangehaald werkt Edustry met professionele computergestuurde machines. Het voordeel van een computergestuurde machine zit onder meer in de nauwkeurigheid waarmee uw onderdelen geproduceerd worden. De kans op fouten is veel kleiner dan bij een handmatige bewerking van het materiaal, nadat het ontwerp van uw product correct in de computer is ingevoerd. De lage foutmarge biedt tegelijkertijd het voordeel dat er zelden gereedschapsstaal hoeft te worden weggegooid. Een duurzame vorm van staalbewerking! Een derde voordeel van het gebruik van CNC machines bij gereedschapsstaalbewerking zit in de snelheid waarmee deze bewerkingen kunnen worden uitgevoerd. De machines draaien 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden die Edustry u biedt bij de bewerking van gereedschapsstaal? Neem eens vrijblijvend contact met ons op, zodat we u er meer over kunnen vertellen.

Materialen