CNC in Rotterdam

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  CNC materiaalbewerking in Rotterdam

  Materiaalbewerking in Rotterdam kent verschillende vormen. Denk aan het frezen, snijden en bijvoorbeeld buigen van materialen. Onder meer in de luchtvaart, de machinebouw en de industrie wordt regelmatig gekozen voor het uitbesteden van processtappen in het productieproces, om niet alle onderdelen zelf te hoeven produceren. Edustry is uw partner voor de bewerking van materialen middels CNC in Rotterdam. CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat staat voor een computergestuurde manier van het bewerken van materialen. Dit kan gaan om hout-, aluminium en bijvoorbeeld metaalbewerking in Rotterdam. Ook voor het bewerken van gereedschapsstaal of bijvoorbeeld thermoplasten kunt u op Edustry rekenen. Thermoplasten worden onder meer vaak gebruikt bij het 3D printen van losse onderdelen en complete prototypes.

  CNC machine staal frezen

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Diverse toepassingen van CNC in Rotterdam

  Met CNC machines in Rotterdam kan Edustry verschillende bewerkingen aan basismaterialen uitvoeren. Zowel 2D- als 3D frezen is mogelijk in materialen als hout, metaal en gereedschapsstaal. Edustry maakt hiervoor gebruik van 3- en 5-assige CNC freesmachines. Het voordeel van deze complexe 5-assige machines zit in het feit, dat 3D objecten niet tussentijds ontspannen hoeven te worden. Het object kan in één keer aan vrijwel alle zijden bewerkt worden. Dit is efficiënt en verkleint het risico op productiefouten. Bij metaalbewerking in Rotterdam, zoals het snijden van metaal of bijvoorbeeld metalen kokers en buizen, maakt Edustry eveneens gebruik van professionele CNC machines. Bij deze machines wordt vooraf het gewenste ontwerp in de computer ingevoerd. De computer zet het ontwerp, vaak in de vorm van een vectortekening, om naar logische instructies die door CNC machine worden uitgevoerd.

  Voordelen van materiaalbewerking in Rotterdam middels CNC

  CNC materiaalbewerking in Rotterdam biedt verschillende voordelen. Het voornaamste voordeel hiervan zit in de nauwkeurigheid waarmee bewerkingen aan materialen kunnen worden uitgevoerd. Het is slechts zaak eenmalig het juiste ontwerp in de computer in te voeren, waarna de CNC machine de rest van het werk doet. De nauwkeurigheid van een CNC machine valt nauwelijks tot niet te bereiken met een handmatige bewerking van hout, metaal en bijvoorbeeld staal. Tegelijkertijd maakt de nauwkeurigheid waarmee bewerkingen worden uitgevoerd CNC in Rotterdam een hele duurzame oplossing. Er hoeft zelden nog materiaal te worden weggegooid als gevolg van een productiefout. Een derde reden om de bewerking van materialen middels CNC in Rotterdam te overwegen zit in de snelheid waarmee deze bewerkingen worden uitgevoerd. Een CNC machine doet dit logischerwijs veel sneller, dan wanneer bewerkingen handmatig zouden worden uitgevoerd. Mede ook doordat de CNC machines in Rotterdam 24 uur per dag en 7 dagen per week draaien.

  CNC frezen met koelmiddel

  Afwerking bij CNC materiaalbewerking

  Zodra de bewerkingen aan uw basismaterialen zijn uitgevoerd, zorgt Edustry voor een nette afwerking. Dit betekent concreet dat bramen verwijderd worden bij bijvoorbeeld metaalbewerking in Rotterdam en dat eventuele overgebleven scherpe randen worden weggewerkt.

  Wilt u meer weten over de toepassing van CNC in Rotterdam? Bent u benieuwd op welke wijze wij uw materialen kunnen bewerken met CNC machines? Neem in beide gevallen eens contact met ons op, zodat we u er meer over kunnen vertellen.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling