Wat is CNC frezen

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  CNC frezen

  In verschillende situaties kan de toepassing van CNC frezen een waardevolle toevoeging zijn aan uw productieproces. Edustry is uw specialist op het gebied van CNC frezen, met een ruime ervaring in dit werk en groot machinepark tot haar beschikking. CNC is een afkorting van Computer Numerical Control. Het staat voor het computergestuurd frezen van verschillende materialen. Door gebruik te maken van computergestuurde machines profiteert men van diverse voordelen. Onder meer in de luchtvaartsector, in de industrie en binnen de machinebouw vertrouwen partijen op de kwaliteit die Edustry levert. U kunt op ons vertrouwen voor de eenmalige bewerking van een materiaal, bijvoorbeeld voor een prototype van uw product. Ook voor een grootschalige productie kunt u op ons rekenen.

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Voordelen van CNC frezen

  Een van de voornaamste voordelen van CNC frezen zit in de precisie, waarmee materialen of halffabricaten worden bewerkt. Vooraf kan heel nauwkeurig worden ingevoerd, welke aanpassingen er aan een materiaal of product moeten worden doorgevoerd. Vaak gebeurt dit op basis van een 3-assig coördinatenstelsel. De ingevoerde coördinaten worden heel nauwkeurig gevolgd door de CNC freesmachines. De kans op fouten is hierbij veel kleiner, dan bij een handmatige bewerking van materialen. CNC frezen is zowel geschikt voor 2D- als complexe 3D-ontwerpen. Een ander voordeel van CNC frezen zit in de snelheid waarmee een bewerking aan een bepaald materiaal of halffabricaat kan worden uitgevoerd. Dit gaat met geautomatiseerde machines veel sneller, dan bij een handmatige bewerking.

  CNC frezen kan in verschillende vormen

  Bij CNC frezen kunnen verschillende soorten CNC freesmachines worden ingezet door Edustry. Het onderscheid zit hierbij voornamelijk in het aantal assen waarover deze machines beschikken. Des te groter het aantal assen, des te meer zijden kunnen er van een product bewerkt worden zonder dat een tussentijdse ontspanning hiervan noodzakelijk is. Het tussentijds moeten ontspannen van een product of materiaal kan de foutkans vergroten en kost daarbij meer tijd. Edustry biedt u hulp bij onder meer 2D frezen en 3D frezen. Die laatste toepassing van CNC frezen wordt ook wel 2.5D frezen genoemd.

  Diverse afwerkingen middels CNC frezen

  Naast de verschillende wijzen waarop een materiaal bewerkt kan worden, biedt Edustry u keuze uit diverse soorten afwerkingen. Het verschil zit hierbij met name in de ruwheid van het geleverde product. Standaard worden de scherpe randen van een product weggewerkt. U kunt er echter voor kiezen, om naast het wegwerken van de scherpe randen ook de ruwheid van het opgeleverde materiaal terug te dringen. Daarnaast bieden we u de mogelijkheid te kiezen voor een onderdelenmarkering. Hierbij wordt belettering of bijvoorbeeld een logo op het materiaal of halffabricaat aangebracht middels CNC frezen.

  Wilt u meer weten over de toepassing van CNC frezen in uw productieproces? Bent u benieuwd naar de verschillende soorten afwerkingen die Edustry u biedt? Neem in beide gevallen eens contact met ons op. We inventariseren graag samen met u de wensen die u heeft, om op basis daarvan een passend voorstel te kunnen doen. Wij bieden CNC frezen aan voor onder meer metaal, roestvrijstaal, aluminium, hout en thermoplasten.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling