Wat is 2.5D frezen

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  2.5D frezen

  Middels CNC 2.5D frezen biedt Edustry u de mogelijkheid om materialen op maat te laten maken door een computergestuurde machine. Bij CNC frezen staat CNC voor Computer Numerical Control. De toepassing hiervan biedt verschillende voordelen ten opzichte van het klassieke handmatig frezen van complexe objecten uit diverse materialen. Edustry ondersteunt zowel 2D frezen, als ook 2.5D en 3D frezen. De verschillen tussen 3D en 2.5D frezen zijn beperkt. Ten opzichte van 2D frezen zijn er wel grote verschillen op te merken. Bij 2D frezen wordt er slechts vanaf één of twee kanten gefreesd. Bij 2.5D frezen ligt dat aantal hoger. Het is zodoende mogelijk om complexere objecten te frezen uit het door u gekozen materiaal. Edustry heeft een breed scala aan freesmachines klaarstaan om uw ontwerp op maat voor u te frezen.

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Werkwijze bij 2.5D frezen in diverse materialen

  Bij 2.5D frezen wordt gebruik gemaakt van een CNC freesmachine, welke is uitgevoerd met een extra as. Normaliter wordt gekozen voor een freesmachine met een X- en Y-as. Op basis van vooraf berekende coördinaten volgt de CNC freesmachine het pad over het gekozen materiaal. Deze coördinaten worden berekend op basis van een vectortekening, die vooraf wordt ontworpen. In het geval van 2.5D frezen ligt dat iets anders, daar er vanaf meerdere kanten gefreesd wordt. Het is belangrijk hier rekening mee te houden in de vectortekening; ook daarin moet de extra as gebruikt worden. Ten opzichte van 3D frezen kunnen met 2.5D frezen net iets minder complexe objecten gefreesd worden. Tijdens een eerste kennismaking vertellen onze specialisten u graag meer over de exacte verschillen.

  Voornaamste voordelen van 2.5D CNC frezen

  De keuze voor 2.5D CNC frezen biedt u verschillende voordelen. Een belangrijk voordeel ten opzichte van het handmatig frezen van objecten zit in het feit, dat de foutgevoeligheid veel lager ligt. Een vectortekening kan vooraf heel precies ontworpen worden. Zodra het ontwerp in de computer is ingevoerd, volgt de CNC freesmachine de coördinaten nauwkeurig op. Een ander voordeel van 2.5D frezen zit in de snelheid, waarmee materialen op maat gemaakt kunnen worden. Dit gaat met een computergestuurde CNC freesmachine veel sneller, dan wanneer u de materialen met de hand op maat zou laten frezen. Bij het gebruik van een CNC freesmachine kunt u de materialen en halffabricaten op verschillende wijzen laten afwerken. Het verschil zit hierbij voornamelijk in de ruwheid van het materiaal bij de oplevering hiervan.

  2.5D frezen van verschillende materialen

  Edustry heeft een ruime ervaring in 2.5D frezen in verschillende soorten materialen. Vaak wordt gedacht dat CNC frezen voornamelijk interessant is bij metaal en bijvoorbeeld roestvrijstaal. Ook voor het bewerken van aluminium, hout, gereedschapsstaal en thermoplasten kunt u een CNC freesmachine laten gebruiken.

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden en toepassing van geautomatiseerd 2.5D frezen middels een CNC freesmachine? Neem in dat geval eens contact met ons op. We vertellen u er graag meer over. Ook kunnen we uw wensen inventariseren, om op basis daarvan tot een passend voorstel te komen. Welke materialen wilt u op maat laten frezen?

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling