Wat is CNC verspanen

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  CNC verspanen

  Basismaterialen kunnen op verschillende manieren bewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan het frezen, draaien en verspanen van materialen. Waar voorheen voor een handmatige bewerking van deze basismaterialen werd gekozen, kan dit tegenwoordig geautomatiseerd. Althans, computergestuurd. We noemen dit ook wel CNC verspanen, waarbij CNC een afkorting is van Computer Numerical Control. Edustry is een specialist op het gebied van de toepassing van deze technologie. CNC verspanen biedt verschillende voordelen ten opzichte van het handmatig bewerken van materialen. We vertellen u er graag meer over! Ook voor het CNC frezen of CNC draaien van basismaterialen kunt u bij Edustry terecht.

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Werkwijze bij CNC verspanen

  In de basis betekent het verspanen van materialen, het wegnemen van stukjes uit een basismateriaal. De stukjes materiaal die hierbij vrijkomen worden spanen genoemd. Er zijn verschillende manieren van verspanen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen frezen, schuren, zagen, boren en draaien. Regelmatig wordt voor een combinatie van deze vormen van verspanen gekozen. Specifiek voor CNC verspanen geldt, dat er vooraf instructies worden ingevoerd in een computer. De computer zorgt er vervolgens voor, dat de machine het basismateriaal op de juiste wijze bewerkt. U heeft bij Edustry keuze uit verschillende afwerkingen. Ook het aanbrengen van een onderdelenmarkering is mogelijk in veel gevallen. Het verschil in afwerking zit vaak in de ruwheid van het opgeleverde materiaal of halffabricaat. Standaard zorgen we voor het ontbramen van onderdelen en het wegnemen van scherpe randen.

  CNC verspanen biedt verschillende voordelen

  Er zijn verschillende redenen, die maken dat CNC verspanen het overwegen waard is bij de bewerking van materialen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat CNC verspanen veel tijd kan besparen. Het is slechts zaak de instructies voor het definitieve ontwerp eenmalig correct in te voeren in de basisprogrammatuur op de computer. Onze technisch experts begeleiden u hier uiteraard bij. Het is afhankelijk van het type verspanen wat u kiest, welke instructies benodigd zijn. Daarnaast biedt computergestuurd verspanen het voordeel, dat de kans op fouten veel kleiner is dan bij het handmatig bewerken van basismaterialen. Immers, de machine volgt de instructies die door de computer worden gegeven heel nauwkeurig op. Tegelijkertijd biedt dit het bijkomende voordeel, dat er weinig restafval ontstaat. Er hoeft zelden materiaal weg te worden gegooid door een fout in de productie van een ontwerp.

  Toepassing verspanen op diverse materialen

  Vaak wordt gedacht dat CNC verspanen voornamelijk interessant is bij de bewerking van metaal en bijvoorbeeld roestvrijstaal. U kunt echter ook bij de bewerking van hout en kunststof voor CNC verspanen kiezen.

  Wilt u er meer over weten? Bent u benieuwd of het ook voor uw project interessant is om CNC verspanen te overwegen? Neem in beide gevallen eens contact met ons op. We vertellen u graag meer over de toepassing hiervan. Ook kunnen we u op basis van uw wensen een passend en vrijblijvend voorstel doen. Het maakt hierbij niet uit of u eenmalig kiest voor CNC verspanen, of direct een doorlopend project uit wilt besteden. Eenmalig CNC verspanen is bijvoorbeeld interessant bij het produceren van een prototype.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling