Bewerking van roestvrijstaal

Besteed een deel van uw productieproces uit om tijd te besparen en niet zelf te hoeven investeren in een kostbare vlakbedlaser of bijvoorbeeld kantbank. Edustry is uw partner voor het bewerken van roestvrijstaal. Met ons machinepark kunnen we verschillende soorten bewerkingen voor u uitvoeren. Denk aan het frezen in roestvrijstaal, het buigen van dit materiaal of het snijden van roestvrijstalen buizen en kokers. Voor welke type bewerking van roestvrijstaal kunt u de hulp van Edustry goed gebruiken? We denken graag met u mee!

Verschillende soorten bewerkingen van roestvrijstaal

Roestvrijstaal kan op verschillende manieren bewerkt worden. Het frezen in roestvrijstaal is een voorbeeld van zo’n bewerking. Edustry heeft de machines om zowel 2D-, als 3D te kunnen frezen. Hierbij maken we gebruik van 3- en 5-assige freesmachines. Voordeel van een 5-assig model is het feit, dat het product niet tussentijds ontspannen hoeft te worden. Iets wat de kans op fouten verkleint. Andere vormen van de bewerking van roestvrijstaal is het walsen hiervan, het afbramen van roestvrijstalen objecten en bijvoorbeeld het snijden hiervan middels een laser. Bij de bewerking van roestvrijstaal maakt Edustry uitsluitend gebruik van CNC machines. CNC staat hierbij voor Computer Numerical Control, wat betekent dat de machines volledig computergestuurd zijn. Iets wat verschillende voordelen biedt.

Voordelen computergestuurd bewerken van roestvrijstaal

Een computergestuurde bewerking van roestvrijstaal biedt als voordeel, dat de foutgevoeligheid veel lager ligt dan bij een handmatige bewerking van het materiaal. Er zal hierdoor minder materiaal verloren gaan. Een ander voordeel van CNC bewerking van roestvrijstaal zit in de snelheid waarmee het materiaal bewerkt wordt. De machines in ons machinepark draaien 24 uur per dag en 7 dagen per week, op basis van de instructies die op de aangesloten computers zijn ingevoerd. De wijze waarop deze instructies moeten worden aangeleverd verschilt per type bewerking van roestvrijstaal.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Edustry u biedt bij roestvrijstaal bewerken? Bent u nieuwsgierig naar de wijze waarop wij uw producten standaard afwerken bij de bewerking van het materiaal? Neem in dat geval eens contact met ons op. We leggen de opties graag geheel vrijblijvend aan u voor.

Materialen