Wat is CNC

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  CNC

  Edustry is uw specialist op het gebied van Computer Numerical Control, vaak kortweg CNC genoemd. Aan de hand van computergestuurde machines produceren wij materialen op maat voor partijen binnen onder meer de luchtvaartsector, industrie en machinebouw. Het kan gaan om materialen voor een eenmalig prototype van uw product, alsook om materialen voor een doorlopende productie van uw productlijn. Middels CNC heeft Edustry de mogelijkheid om niet alleen verschillende metalen te bewerken, maar bijvoorbeeld ook hout of kunststof. Welke materialen voor de productie van uw producten wilt u op maat laten maken? Het voordeel van CNC frezen zit in het feit, dat computergestuurde machines heel nauwkeurig werken. De kans op fouten of afwijkingen in de bewerking van uw materialen en halffabricaten is hierdoor relatief klein. Daarbij verloopt het bewerkingsproces sneller bij CNC frezen, dan bij handmatige bewerkingen.

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Keuze uit verschillende soorten afwerkingen

  Er zijn verschillende manieren waarop een materiaal of halffabricaat kan worden afgewerkt middels CNC, afhankelijk van de gekozen techniek. Edustry beschikt over een uitgebreid machinepark, waar wij op verschillende manieren kunnen frezen. Denk aan het verschil in afwerking middels CNC tussen een oppervlakteafwerking en een onderdelenmarkering. Een oppervlakteafwerking is in de basis gericht op het verwijderen van de scherpe randen aan een product. Het kan echter ook gericht zijn op het terugbrengen van de ruwheid van het materiaal. Een derde optie hierbij is het aanbrengen van een gelijkmatige matte oppervlakteafwerking, welke ertoe leidt dat markeringen van gereedschap niet langer zichtbaar zijn. Onderdelenmarkering is gericht op het aanbrengen van logo’s of bijvoorbeeld belettering op uw materialen en halffabricaten.

  Machines voor verschillende manieren van frezen

  Het frezen van materialen kan op verschillende manieren. Denk aan het onderscheid wat gemaakt wordt tussen 2D frezen, 3-assig frezen en bijvoorbeeld 5-assig frezen. Het verschil zit hierbij in het aantal zijden van het materiaal of halffabricaat wat bewerkt kan worden door de computergestuurde machines. Bij 3-assig frezen kan het product aan drie kanten bewerkt worden, zonder het product tussentijds te moeten ontspannen. Is een bewerking middels CNC aan vier of vijf kanten noodzakelijk? In dat geval kiest Edustry voor de toepassing van 5-assig frezen. Het is de meest efficiënte manier van het bewerken van uw materialen en halffabricaten. We vertellen u er graag meer over, wanneer u vooraf meer informatie wenst over onze toepassing van CNC frezen.

  Bewerking van verschillende materialen

  Middels CNC frezen kunnen verschillende soorten materialen worden afgewerkt. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat CNC frezen enkel kan worden toegepast op metalen. Edustry helpt u echter niet alleen bij de bewerking van roestvrijstaal, metaal en aluminium. Ook hout en thermoplasten kunnen bewerkt worden middels computergestuurde machines. Hetzelfde geldt voor gereedschapsstaal.

  Neem eens contact met ons op, wanneer u meer informatie wenst over de afwerking van materialen en halffabricaten middels CNC frezen. We inventariseren graag samen met u uw wensen, om op basis daarvan tot een passend plan te komen. Welke materialen wilt u laten afwerken? Voor welk type afwerking kiest u? Combineert u een oppervlakteafwerking met een onderdelenmarkering? We leggen de diverse opties graag aan u voor.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling