Wat is oppervlakteafwerking bij CNC frezen

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  Oppervlakteafwerking bij CNC frezen

  Bij CNC frezen, een manier van frezen waarbij computergestuurde machines worden ingezet, biedt Edustry u verschillende soorten oppervlakteafwerkingen aan. Standaard zorgen we dat de scherpe randen van een materiaal of halffabricaat worden afgevlakt. Er zijn echter meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de ruwheid van een product terug te dringen. Dit kan om verschillende redenen interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan een halffabricaat wat na een laatste bewerking direct doorgaat naar een consument. U wilt in zo’n geval voorkomen dat het materiaal nog erg ruw is. CNC frezen is een techniek die onder meer gebruikt wordt door de luchtvaartsector, binnen de industrie en door machinebouwers. Het voornaamste voordeel hiervan is dat een complex 2D- of 3D-model heel nauwkeurig kan worden geproduceerd met de door u gekozen oppervlakteafwerking.

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Mogelijkheden op het gebied van oppervlakteafwerking

  Zoals reeds genoemd werd, zorgt Edustry er standaard voor dat scherpe randen worden verwijderd. Ook het ontbramen van onderdelen behoort tot de service die Edustry u standaard biedt. Dit betekent echter nog niet, dat het product volledig zacht is afgewerkt. Ga uit van een oppervlakteruwheid van iets meer dan drie micrometer. We bieden u de mogelijkheid het materiaal of halffabricaat verder te egaliseren, waarbij de oppervlakteruwheid zo goed als gehalveerd kan worden. Het is zelfs mogelijk de ruwheid terug te brengen tot een waarde onder de één micrometer. Belangrijkste voordeel van een lagere oppervlakteruwheid is onder meer dat machinemarkeringen hierbij minder goed zichtbaar zullen zijn. Naast het terugdringen van de oppervlakteruwheid kan gekozen worden voor een gelijkmatige matte oppervlakteafwerking.

  Onderdelenmarkering bij afwerking halffabricaat

  Naast de mogelijkheid om voor een oppervlakteafwerking te kiezen, biedt Edustry u de mogelijkheid een onderdelenmarkering aan te brengen op uw materialen en halffabricaten. Het aanbrengen van een onderdelenmarkering kan interessant zijn, wanneer u bijvoorbeeld een logo op uw product wilt laten aanbrengen. De belettering kan ook interessant zijn, wanneer een product gecodeerd moet zijn voordat deze in gebruik wordt genomen. Met een onderdelenmarkering is dit mogelijk. Onderdelenmarkering is een hele kosteneffectieve manier van het aanbrengen van logo’s en belettering op materialen. Het is onder meer mogelijk middels laser graveren en zeefdrukken. U profiteert hierbij van een grote mate van flexibiliteit. Het alternatief voor een onderdelenmarkering in de afwerking van een materiaal of halffabricaat is het opnemen hiervan in het ontwerp. Dit brengt in de meeste gevallen hogere kosten met zich mee en is daardoor minder aantrekkelijk.

  Oppervlakteafwerking van verschillende materialen

  Edustry biedt u de mogelijkheid verschillende materialen te bewerken middels CNC frezen. Kies bijvoorbeeld voor een oppervlakteafwerking voor uw gefreesde metaal, roestvrijstaal, aluminium, hout, gereedschapsstaal of thermoplasten. Welke materialen wilt u laten afwerken na een bewerking middels CNC frezen?

  Wilt u meer weten over uw mogelijkheden op het gebied van een oppervlakteafwerking bij CNC frezen? Neem eens contact met ons op. We inventariseren graag samen met u welke wensen u heeft. Op basis daarvan kunnen we u vervolgens een passend voorstel doen voor de oppervlakteafwerking van uw materialen of halffabricaten. Ook leggen we de verschillende mogelijkheden die Edustry u biedt graag voor.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling