CNC in Groningen

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  CNC materiaalbewerking in Groningen

  Steeds meer organisaties kiezen voor een materiaalbewerking middels CNC in Groningen, waarbij CNC een afkorting is van Computer Numerical Control. Het idee achter een CNC materiaalbewerking is het gebruik van computergestuurde machines, om de kans op fouten tot een minimum te beperken en processen te versnellen. Edustry neemt graag een processtap in uw productieproces uit handen, zodat u zelf niet hoeft te investeren in een dure CNC machine. Met CNC in Groningen zijn verschillende soorten bewerkingen mogelijk. Daarnaast beperkt Edustry zich niet uitsluitend tot metaalbewerking in Groningen. Ook voor de bewerking van bijvoorbeeld hout, gereedschapsstaal en thermoplasten kunt u op onze hulp rekenen. Onder meer in de luchtvaart, de machinebouw en de industrie wordt vertrouwd op de CNC materiaalbewerking van Edustry. Naast de toepassing van CNC voor de bewerking van verschillende materialen, helpt Edustry u ook bij het 3D printen van onderdelen en prototypes.

  CNC machine staal frezen

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Toepassingen van materiaalbewerking middels CNC

  Middels CNC in Groningen zijn verschillende soorten bewerkingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het snijden van metalen en aluminium, het frezen in hout en gereedschapsstaal en het afbramen van gesneden metalen buizen en kokers. Voor deze bewerkingen maakt Edustry gebruik van een breed machinepark. Hier hebben we de beschikking over onder meer vlakbedlasers, buislasers, kantbanken en kantafronding machines. Het is afhankelijk van de gewenste materiaalbewerking, welke van deze CNC machines gebruikt worden. Bij de materiaalbewerking middels CNC in Groningen wordt vooraf een ontwerp van uw object in de computer ingevoerd. De computer stelt op basis van het ontwerp de coördinaten vast, die de CNC machine moet volgen bij de bewerking van het basismateriaal. Het ontwerp wordt vaak vormgegeven in een vectortekening. Onze adviseurs helpen u hier graag bij.

  Belangrijke voordelen van toepassing CNC in Groningen

  Door te kiezen voor een hout-, aluminium- of bijvoorbeeld metaalbewerking middels CNC in Groningen profiteert u van verschillende voordelen. Een van de belangrijkste redenen voor organisaties om voor CNC in Groningen te kiezen is de nauwkeurigheid, waarmee een object op maat gemaakt wordt. Een machine volgt de stappen die de computer opgeeft. De precisie die het met zich meebrengt valt niet te vergelijken met de nauwkeurigheid van een handmatige bewerking van materialen. Daarbij is de kans op fouten relatief groot bij het handmatig bewerken van materialen. Dit betekent dat er mogelijk regelmatig materiaal moet worden weggegooid. De keuze voor een bewerking middels CNC in Groningen is veel duurzamer. Ook de snelheid waarmee materiaalbewerkingen kunnen worden doorgevoerd is voor veel organisaties een belangrijke reden om voor CNC in Groningen te kiezen.

  CNC frezen met koelmiddel

  Nette afwerking van bewerkte materialen

  Nadat de bewerking middels CNC in Groningen afgerond is, zorgt Edustry voor een nette afwerking van het object. Dit betekent dat bramen van bijvoorbeeld metaal, staal en aluminium verwijderd worden. Eventuele overgebleven scherpe randen worden eveneens weggewerkt. Indien gewenst is ook een onderdelenmarkering op uw objecten mogelijk.

  Bent u nieuwsgierig of een hout-, staal- of metaalbewerking in Groningen middels CNC ook voor uw organisatie interessant kan zijn? Neem eens vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen met u de mogelijkheden kunnen bespreken.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling