CNC in Eindhoven

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  CNC materiaalbewerking in Eindhoven

  Bij de bewerking van materialen kunnen verschillende technieken gebruikt worden. Denk aan het verschil tussen een handmatige bewerking en een materiaalbewerking middels CNC in Eindhoven. CNC is een afkorting van Computer Numerical Control. Bij de toepassing van CNC worden materialen middels een computergestuurde machine bewerkt. Dit biedt verschillende voordelen ten opzichte van de handmatige bewerking van het materiaal. Ten onrechte wordt soms gedacht dat de toepassing van CNC alleen interessant is bij metaalbewerking in Eindhoven. Deze techniek kan echter ook worden ingezet voor het bewerken van basismaterialen als aluminium, gereedschapsstaal en zelfs hout. Denk aan de mogelijkheid om fraaie 2D en 3D objecten uit hout te frezen. We vertellen u graag meer over de mogelijke toepassingen van CNC in Eindhoven.

  CNC machine staal frezen

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Breed machinepark voor toepassing CNC in Eindhoven

  Edustry heeft de beschikking over een breed machinepark voor de toepassing van CNC in Eindhoven. Op ons machinepark vindt u onder meer vlakbedlasers, buislasers, kantbanken en kantafronding machines. Het maakt het frezen, snijden en bijvoorbeeld buigen van verschillende materialen mogelijk. Deze machines zijn volledig computergestuurd, wat betekent dat vooraf instructies in de aansturingssoftware moeten worden toegevoegd. Vaak gebeurt dit middels een vectortekening. De computer zet dit ontwerp om naar een reeks coördinaten, die door de CNC machines gevolgd worden bij de bewerking van hout of bijvoorbeeld metaalbewerking in Eindhoven. Doordat Edustry de beschikking heeft over zowel 3-assige als 5-assige CNC freesmachines, kunnen hele complexe 3D objecten op maat gemaakt worden. Groot voordeel van een 5-assige CNC freesmachine zit in het feit, dat het object tussentijds niet opnieuw opgespannen hoeft te worden. Naast de freeskop kan namelijk ook de opspantafel bewegen bij deze CNC machines. Zo kan een object aan vrijwel alle kanten bewerkt worden. Het bespaart tijd en verkleint de kans op fouten.

  Voornaamste voordelen van CNC in Eindhoven

  De minimale kans op fouten is een van de redenen om voor de toepassing van CNC in Eindhoven te kiezen. De CNC machines volgen de instructies van de computer heel precies op. Het maakt dat het slechts belangrijk is om het ontwerp correct in de computer in te voeren. Doordat de foutkans veel kleiner is dan bij een handmatige bewerking van materialen, hoeft er minder materiaal weggegooid te worden. Het maakt CNC materiaalbewerking in Eindhoven een hele duurzame optie voor organisaties. Onder meer in de luchtvaart, de machinebouw en de industrie wordt er veel voor gekozen. Een andere belangrijke reden om voor materiaalbewerking middels CNC in Eindhoven te kiezen, is de snelheid waarmee materialen op maat gemaakt worden. De machines op ons machinepark draaien 24 uur per dag en 7 dagen per week.

  CNC frezen met koelmiddel

  Afwerking na bewerking van materialen middels CNC

  Nadat uw basismaterialen middels CNC machines bewerkt zijn in Eindhoven, zorgt Edustry voor een nette afwerking van de onderdelen of halffabricaten. Dit betekent onder meer dat bramen aan de materialen, zoals staal en metaal, verwijderd worden. Daarnaast worden ook bij andere materialen eventuele scherpe randen weggewerkt. Indien gewenst is het aanbrengen van een onderdelenmarkering mogelijk.

  Wilt u meer weten over de toepassing van CNC bij de bewerking van verschillende materialen in Eindhoven? Neem eens contact met ons op, zodat we de diverse mogelijkheden aan u voor kunnen leggen.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling