CNC in Tilburg

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  CNC materiaalbewerking in Tilburg

  Steeds vaker besteden organisaties het bewerken van basismaterialen voor hun eigen productieproces uit. Dit biedt het voordeel dat tijd bespaard kan worden en dat men niet in dure machines hoeft te investeren. Edustry is een partij die u graag helpt bij de bewerking van materialen als staal, thermoplasten en bijvoorbeeld hout. Hierbij maken we gebruik van een CNC bewerkingsmethode, waarbij CNC voor Computer Numerical Control staat. Het houdt in dat bewerkingen met computergestuurde machines worden uitgevoerd. De toepassing van CNC in Tilburg biedt verschillende voordelen. Daarbij zijn de mogelijkheden zeer breed. Zowel in het type bewerking, als in de afwerking van de bewerkte basismaterialen. We vertellen u er graag meer over.

  CNC machine staal frezen

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Toepassingen van materiaalbewerking met CNC in Tilburg

  Het idee achter materiaalbewerking middels CNC in Tilburg, is dat vooraf een instructie in een computer wordt ingevoerd om deze vervolgens uit te laten voeren door een CNC machine. Vaak hebben deze instructies de vorm van een vectortekening, bijvoorbeeld bij 2D en 3D frezen. De computer zet de vectortekening om naar coördinaten, die de CNC machine vervolgens opvolgt. In andere gevallen wordt instructies handmatig ingevoerd, bijvoorbeeld bij de bewerking van buizen en kokers. Edustry beschikt over een breed scala aan CNC machines. Het maakt dat we CNC in Tilburg voor verschillende bewerkingen kunnen toepassen. Naast het frezen in materialen, is dat bijvoorbeeld ook het snijden en buigen hiervan. De complexiteit van op maat te maken objecten maakt hierbij weinig uit. Edustry gebruikt zowel een 3-assige als 5-assige CNC freesmachine. Met een 5-assige CNC freesmachine in Tilburg is het mogelijk om objecten aan nagenoeg alle zijden te bewerken, zonder dat het object tussentijds opnieuw opgespannen moet worden.

  Voordelen van keuze voor CNC in Tilburg

  De keuze voor de bewerking van hout of bijvoorbeeld metaalbewerking in Tilburg middels CNC biedt u verschillende voordelen. Een van de belangrijkste redenen om voor de toepassing van CNC in Tilburg te kiezen is de nauwkeurigheid waarmee bewerkingen kunnen worden uitgevoerd. De CNC machine volgt de instructies van de computer heel precies op. De kans op productiefouten is hierdoor gering. Niet alleen maakt dit dat materialen na bewerking direct te gebruiken zijn in uw productieproces. Ook maak het CNC in Tilburg tot een hele duurzame vorm van materiaalbewerking. Er hoeft veel minder vaak materiaal te worden weggegooid, dan bij een handmatige bewerking ervan. Een ander voordeel van de toepassing van CNC in Tilburg zit in de snelheid waarmee materialen als hout, metaal en gereedschapsstaal bewerkt kunnen worden.

  CNC frezen met koelmiddel

  Professionele afwerking bij CNC

  Nadat een bewerking van het basismateriaal voltooid is, werkt Edustry deze standaard af. Dit betekent bij metaalbewerking in Tilburg dat bramen worden verwijderd. Ook de scherpe randen na de bewerking van andere materialen worden weggewerkt. U kunt kiezen voor een lagere ruwheid van het materiaal. Daarnaast is het laten aanbrengen van een onderdelenmarkering een van de mogelijkheden die Edustry u biedt bij materiaalbewerking middels CNC in Tilburg.

  Wilt u meer weten over de toepassing van CNC materiaalbewerking? Neem eens contact met ons op, zodat we u hier meer over kunnen vertellen. We leggen de diverse mogelijkheden graag aan u voor.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling