CNC in Den Haag

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  CNC materiaalbewerking in Den Haag

  Bedrijven in de luchtvaart, de machinebouw en bijvoorbeeld de industrie kiezen steeds vaker voor een materiaalbewerking middels CNC in Den Haag. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van het handmatig bewerken van basismaterialen als hout, metaal en gereedschapsstaal. CNC is een afkorting van Computer Numerical Control en betekent feitelijk niets meer dan het computergestuurd bewerken van verschillende materialen. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat de toepassing van CNC alleen interessant is bij metaalbewerking in Den Haag. Deze technologie kan echter ook gebruikt worden voor de bewerking van hout, aluminium, gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten. Thermoplasten worden veelal ingezet bij het 3D printen in Den Haag. 3D printen is interessant voor de productie van losse onderdelen en complete prototypes van producten. We vertellen u er graag meer over.

  CNC machine staal frezen

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Toepassingen van bewerkingen middels CNC in Den Haag

  Materialen bewerken met CNC in Den Haag kan op verschillende manieren. Kies bijvoorbeeld voor 2D- of 3D frezen in hout, metaal of staal. Met de professionele CNC machines op het machinepark van Edustry bieden we u de mogelijkheid om zowel 3-assig, als 5-assig te frezen. Zeker bij complexe 3D objecten is 5-assig frezen wenselijk. Met deze CNC machines hoeft een object niet tussentijds opnieuw opgespannen te worden bij een bewerking aan meerdere zijden van het object. Iets wat efficiënter werkt en de kans op fouten verkleint. Naast het frezen in hout, metaal en staal is ook het buigen van verschillende materialen mogelijk op het machinepark van Edustry. CNC machines in Den Haag kunnen bijvoorbeeld worden ingezet voor het buigen van gereedschapsstaal en aluminium. Ook thermoplast is een eenvoudig te buigen materiaal, wanneer dit verhit wordt. Voor het middels CNC in Den Haag bewerken van materialen worden instructies in een aangesloten computer ingevoerd. Afhankelijk van het type bewerking kunnen dit losse instructies zijn, maar bijvoorbeeld ook een vectortekening. De computer bepaalt op basis van zo’n vectortekening de coördinaten die door een CNC machine gevolgd moeten worden.

  CNC materiaalbewerking biedt diverse voordelen

  Met de keuze voor materiaalbewerking middels CNC in Den Haag profiteert u van verschillende voordelen. Het voornaamste voordeel hiervan zit in de precisie waarmee bewerkingen aan materialen als hout, metaal en gereedschapsstaal kunnen worden uitgevoerd. Doordat de CNC machine de instructies vanuit de computer heel nauwkeurig opvolgt, is de kans op fouten veel kleiner dan bij een handmatige bewerking van materialen. Dit brengt het volgende voordeel met zich mee; de duurzaamheid van de toepassing van CNC in Den Haag. Er hoeven zelden materialen te worden weggegooid door een fout in het productieproces. Een derde reden om de bewerking van hout of bijvoorbeeld metaalbewerking in Den Haag uit te voeren middels CNC zit in de snelheid waarmee het bewerkingsproces doorlopen wordt.

  CNC frezen met koelmiddel

  Afwerking na toepassing CNC in Den Haag

  Zodra de basismaterialen middels CNC in Den Haag bewerkt zijn, zorgt Edustry voor een nette afwerking. Het afwerken van materialen kent verschillende stappen. Zo zullen materialen eerst ontbraamd worden. Na het ontbramen van de materialen worden eventuele overgebleven scherpe randen verwijderd.

  Bent u nieuwsgierig of CNC materiaalbewerking in Den Haag ook voor uw organisatie interessant kan zijn? Neem eens contact met ons op, zodat we u hier meer over kunnen vertellen.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling