CNC in Dordrecht

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  CNC materiaalbewerking in Dordrecht

  Organisaties kiezen vaak voor het uitbesteden van stappen in het productieproces aan een externe partij. Denk aan het bewerken van verschillende basismaterialen. Edustry is uw partner voor CNC materiaalbewerking in Dordrecht! Verschillende organisaties in de luchtvaart, machinebouw en bijvoorbeeld industrie vertrouwen op de kwaliteit die onze CNC machines leveren. CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat een machine volledig computergestuurd functioneert. Voordeel hiervan is onder meer, dat de kans op fouten gering is. Het bewerken van materialen middels CNC in Dordrecht kan op verschillende manieren. Denk aan het snijden en frezen van materialen, maar ook aan het draaien van kokers en buizen met een buislaser. Edustry vertelt u graag meer over de toepassing van CNC op de bewerking van hout en bijvoorbeeld op metaalbewerking in Dordrecht.

  CNC machine staal frezen

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Mogelijkheden bij gebruik CNC in Dordrecht

  Bij de toepassing van CNC in Dordrecht op de bewerking van materialen als hout, metaal, aluminium en gereedschapsstaal, heeft u verschillende mogelijkheden. Ons machinepark bestaat onder meer uit vlakbedlasers, buislasers, kantbanken en kantafronding machines. Het is afhankelijk van de gewenste bewerking van het basismateriaal welke van deze CNC machines zal worden ingezet. Voor het gebruik van een CNC machine worden de specificaties van het gewenste eindproduct ingevoerd in de gekoppelde aansturingssoftware op de computer. Soms gaat het om losse specificaties, in andere gevallen om een vectortekening. Op basis van zo’n vectortekening stelt de computer vast welk pad van coördinaten gevolgd moet worden door de machine. Onder meer bij 2D en 3D frezen wordt deze aanpak gehanteerd bij de toepassing van CNC in Dordrecht.

  Edustry werkt bij het frezen in verschillende materialen met een 5-assige CNC freesmachine. Zeker bij complexe 3D objecten biedt dit type machine voordelen. Niet alleen de freeskop beweegt, maar ook de opspantafel kan draaien en kiepen. Het maakt het mogelijk om vrijwel alle kanten van het object te bewerken.

  Belangrijke voordelen van gebruik CNC

  CNC materiaalbewerking in Dordrecht biedt verschillende voordelen. Het voornaamste voordeel hiervan is de nauwkeurigheid die geboden wordt. Een machine die de instructies van een gekoppelde computer volgt werkt doorgaans preciezer dan een mens. Niet alleen verkleint het de kans op fouten in de productie van materialen en halffabricaten aanzienlijk. Ook maakt het de toepassing van CNC in Dordrecht een hele duurzame keuze. De kans dat er materiaal moet worden weggegooid is veel kleiner dan bij het handmatig bewerken van verschillende materialen. Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van CNC bij metaalbewerking in Dordrecht of bijvoorbeeld het bewerken van hout is de snelheid waarmee het bewerken voltooid wordt. De CNC machines in ons machinepark draaien 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u.

  CNC frezen met koelmiddel

  Afwerking bij CNC materiaalbewerking in Dordrecht

  Zodra de bewerking van uw basismaterialen is afgerond, starten we met de afwerking. Standaard wordt een object bij metaalbewerking in Dordrecht afgebraamd. Ook bij andere materialen worden de scherpe randen weggewerkt. Zo zijn objecten direct te gebruiken in uw productieproces.

  Wilt u meer informatie over de toepassing van CNC in Dordrecht? Neem eens contact met ons op. We leggen de diverse mogelijkheden graag aan u voor.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling