CNC in Schiedam

Vind gratis jouw CNC bedrijf

 • Trustpilot

 • Veilig SSL beveiligd

 • Spoedorders mogelijk

Vergelijk 3 CNC bedrijven binnen 1 minuut

Vraag direct 3 offertes op van CNC bedrijven uit jouw regio, zodat je lokale en beschikbare CNC bedrijven kunt prijs-vergelijken om vrijblijvend in te kunnen zien wat de kosten zijn.


  Altijd behulpzaam en staan 24/7 voor je klaar

  Stefan de Groot

  Top service, bedankt mannen

  Remon Booten

  Een hele goede ervaring gehad

  Yara van der Wiel

  1.200+ Betrouwbare leveranciers

  Persoonlijke accountmanager

  Gratis offertes

  Erkend familiebedrijf

  Beoordelingen

  Vertrouwd door

  CNC materiaalbewerking in Schiedam

  Edustry biedt u graag ondersteuning bij de bewerking van verschillende basismaterialen voor uw productieproces. Het bespaart u tijd en een forse investering in dure CNC machines. Onder meer in de luchtvaart, de machinebouw en de industrie vertrouwt een groot aantal partners op de CNC materiaalbewerking in Schiedam van Edustry. CNC is een afkorting van Computer Numerical Control. Bij deze manier van het bewerken van materialen wordt gekozen voor volledig computergestuurde machines. Dit levert diverse voordelen op ten opzichte van een handmatige bewerking van materialen als hout, metaal, gereedschapsstaal en bijvoorbeeld aluminium. We vertellen u graag meer over de toepassing van CNC in Schiedam bij het bewerken van materialen.

  CNC machine staal frezen

  Veelgestelde vragen over CNC

  Waar staat CNC voor en hoe werkt het?

  CNC is een afkorting van Computer Numerical Control, wat betekent dat gebruik wordt gemaakt van een computergestuurde machine.

  Specificaties die vooraf worden meegegeven, worden door de computer omgezet naar instructies voor de CNC machine. De keuze voor CNC machines biedt u verschillende voordelen. Edustry vertelt u er graag meer over. Wij zijn een specialist op het gebied van de toepassing van CNC machines voor het bewerken van verschillende soorten materialen.

  Welke branches kiezen CNC bewerkte materialen?

  Binnen verschillende branches wordt gekozen voor het bewerken van materialen met een CNC machine.

  Dit geldt onder meer voor de luchtvaart en de industrie. Binnen deze sectoren laat men specifieke onderdelen binnen het productieproces produceren door een partij als Edustry. Ook meubelmakers kiezen voor de voordelen die het met CNC machines bewerken van materialen hen biedt. Bedrijven besteden dit proces vaak uit, om zelf niet in dure CNC machines te hoeven investeren.

  Wat zijn de voordelen van CNC machines?

  Het bewerken van materialen met CNC machines biedt verschillende voordelen.

  Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een machine niet alleen overdag maar ook in de avond en nacht door blijft werken. Het verkort de levertijd van onderdelen aanzienlijk. Daarbij is het bewerken van materialen met een CNC machine minder foutgevoelig. Een derde voordeel van het bewerken van materialen met een CNC machine zit in het feit, dat deze machines sneller zijn dan mensen.

  Is de toepassing van CNC een duurzame keuze?

  De keuze voor het laten bewerken van materialen met een CNC machine past bij een duurzame manier van ondernemen.

  De duurzaamheid zit hierbij voornamelijk in het feit, dat er bij het middels CNC bewerken van materialen veel minder hoeft te worden weggegooid. Zouden materialen met de hand bewerkt worden, dan is de kans op fouten en daarmee het moeten weggooien van materialen veel groter. De foutgevoeligheid van een CNC machine is minimaal.

  Welke materialen zijn te bewerken met CNC machines?

  Edustry biedt onder meer ondersteuning bij het bewerken van materialen als hout, aluminium en metaal met CNC machines.

  Ook het bewerken van gereedschapsstaal en bijvoorbeeld thermoplasten is mogelijk. Naast de diversiteit in materialen die bewerkt kunnen worden met deze technologie, bieden we een ruim aanbod aan soorten bewerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het frezen van deze materialen, maar ook aan het gebruik van een draaibank voor het creëren van cilindrische geometrieën.

  Hoe zien CNC instructies er eigenlijk uit?

  Wanneer we producten bewerken met een CNC machine, vragen we u vooraf specificaties op te geven van het gewenste eindproduct.

  Vaak gaat het om onderdelen die vervolgens in uw eigen productieproces gebruikt worden. De specificaties worden door onze ervaren specialisten ingevoerd in de programmatuur die hoort bij de CNC machine. De computer bepaalt op basis van deze reeks met regels hoe de CNC machine moet worden afgesteld voor een optimaal eindresultaat en stuurt deze vervolgens door naar de machine.

  Toepassingen van materiaalbewerking met CNC in Schiedam

  Materiaalbewerking met CNC in Schiedam is op verschillende manieren mogelijk. Wij helpen u onder meer bij het frezen, snijden en buigen van materialen. Voor het frezen van hout of bijvoorbeeld staal gebruiken we verschillende soorten CNC freesmachines. Met een 5-assige CNC freesmachine is het bijvoorbeeld mogelijk om complexe 3D objecten op maat voor u te maken. Voordeel van deze machine zit in het feit, dat objecten tussentijds niet opnieuw opgespannen hoeven te worden. Een compacter model, een 3-assige CNC freesmachine, is zeer geschikt voor het frezen van 2D objecten. Bij de toepassing van CNC in Schiedam wordt vooraf een ontwerp van het op maat te maken object ingevoerd in de aangesloten computer. Soms gebeurt dit op basis van losse instructies, in andere gevallen middels een vectortekening. De aansturingssoftware zet de vectortekening om naar een reeks coördinaten, die nauwkeurig door de CNC machines gevolgd worden. Op het machinepark van Edustry vindt u onder meer vlakbedlasers, buislasers, kantbanken en kantafronding machines.

  Belangrijke redenen om voor CNC in Schiedam te kiezen

  De keuze voor het bewerken van hout of bijvoorbeeld metaalbewerking in Schiedam middels CNC levert verschillende voordelen op. Een van de belangrijkste redenen om voor de toepassing van CNC in Schiedam te kiezen, zit in de precisie waarmee bewerkingen aan basismaterialen worden uitgevoerd. Dit valt niet te vergelijken met een handmatige bewerking van het materiaal. De kans op fouten is veel kleiner, wat de toepassing van CNC een hele duurzame keuze maakt. Er hoeft immers nauwelijks nog materiaal weggegooid te worden door fouten in het productieproces. Een ander belangrijk voordeel van CNC materiaalbewerking in Schiedam is de snelheid waarmee bewerkingen worden uitgevoerd. De machines op ons machinepark draaien in de basis 24 uur per dag en 7 dagen per week voor uw organisatie.

  CNC frezen met koelmiddel

  Nette afwerking bij CNC materiaalbewerking

  Zodra uw basismaterialen bewerkt zijn met onze CNC machines in Schiedam, starten we met de afwerking hiervan. De afwerking van basismaterialen omvat vaak het wegwerken van ruwe kanten. Bij metaalbewerking in Schiedam zullen ook eventuele bramen verwijderd worden. Optioneel kunt u kiezen voor een onderdelenmarkering op de verschillende basismaterialen. Evenals dat de ruwheid naar uw wens kan worden aangepast.

  Wilt u meer weten over de toepassing van CNC in Schiedam bij de bewerking van verschillende materialen? Neem eens contact met ons op, zodat we de verschillende mogelijkheden aan u voor kunnen leggen.

  Populaire plaatsen

  Andere diensten

  Stap 1

  Vrijblijvend offerte opvragen

  Stap 2

  Contact met persoonlijke accountmanager

  Stap 3

  Overeenstemming

  Stap 4

  Productie wordt gestart

  Stap 5

  Levering van de bestelling